
MIYABI 6000 MCT nóż kuchenny, długość: 290 mm, długość ostrza: 160 mm, Gyutoh
Wygięty uchwytWygięty uchwyt w kształcie łabędzia wykonany z stabilnego formowo drewna Cocobo-Pakka nadaje każdemu nożowi wyjątkową elegancję oraz zapewnia doskonałą równowagę, wysoki komfort i bezwysiłkowe krojenie w każdej technice krojenia. Mosiężny pin i końcówka z wytłoczonym logo dopełniają…
Nie podlega zwrotowi ani wymianie.
Kod produktu | 227700835 |
---|---|
Marka | Miyabi |
Materiał | Stal |
Długość | 290 |
Wygięty uchwyt
Wygięty uchwyt w kształcie łabędzia wykonany z stabilnego formowo drewna Cocobo-Pakka nadaje każdemu nożowi wyjątkową elegancję oraz zapewnia doskonałą równowagę, wysoki komfort i bezwysiłkowe krojenie w każdej technice krojenia. Mosiężny pin i końcówka z wytłoczonym logo dopełniają szlachetny wygląd.
Stal premium
Rdzeń ostrza wykonany z mikrokarbidowej stali proszkowej MC63 otoczony jest dwiema warstwami stali różnych rodzajów o różnej twardości.
Wykończenie młotkowe
Dzięki obróbce młotkowej, tzw. Tsuchime, powstaje wizualnie bardzo atrakcyjna i szlachetnie wyglądająca struktura powierzchni.
Ekstremalnie twarde ostrze
Ostrze CRYODUR jest utwardzane w specjalnie opracowanym procesie przy użyciu hartowania w temperaturze -196 °C. Dzięki temu osiąga niezwykłą twardość około 63 HRC i długo utrzymującą się ostrość.
Ostrzenie Honobazuke
Dzięki tradycyjnemu japońskiemu ostrzeniu Honobazuke każde ostrze uzyskuje niezrównaną ostrość. Dwustronne ostrzenie tworzy symetryczne krawędzi z całkowym kątem 19°.
Długość: | 290, 330, 370 mm |
---|---|
Długość ostrza: | 160, 200, 240 mm |
Wykonanie: | Gyutoh |
Materiał: | Stal |