
MIYABI 6000 MCT nóż kuchenny, długość: 370 mm, długość ostrza: 240 mm, Gyutoh.
Wygięty uchwytWygięty uchwyt w kształcie łabędziej szyi, wykonany z stabilnego formowo drewna Cocobo-Pakka, nadaje każdemu nożowi niezwykłą elegancję oraz zapewnia doskonałą równowagę, wysoki komfort i bezzmęczące cięcie we wszystkich technikach krojenia. Mosiężny kołek i końcówka z wytłoczonym…
Nie podlega zwrotowi ani wymianie.
Kod produktu | 227700837 |
---|---|
Marka | Miyabi |
Materiał | Stal |
Długość | 370 |
Wygięty uchwyt
Wygięty uchwyt w kształcie łabędziej szyi, wykonany z stabilnego formowo drewna Cocobo-Pakka, nadaje każdemu nożowi niezwykłą elegancję oraz zapewnia doskonałą równowagę, wysoki komfort i bezzmęczące cięcie we wszystkich technikach krojenia. Mosiężny kołek i końcówka z wytłoczonym logo dopełniają szlachetny wygląd.
Stal premium
Rdzeń ostrza wykonany jest z mikrokarbidowej stali proszkowej MC63 i otoczony dwoma warstwami stali, dwóch różnych rodzajów o różnej twardości.
Efekt młotkowania
Dzięki obróbce młotkowej, tzw. Tsuchime, powstaje optycznie bardzo atrakcyjna i szlachetna struktura powierzchni.
Ekstremalnie twarde ostrze
Ostrze CRYODUR jest utwardzane w specjalnie opracowanym procesie mrożenia w temperaturze -196 °C. Dzięki temu uzyskuje niezwykłą twardość wynoszącą około 63 HRC i długotrwałą ostrość ostrza.
Honobazuke szlif
Dzięki tradycyjnemu japońskiemu szlifowi Honobazuke każde ostrze zyskuje swoje nieporównywalne ostrze. Dwustronny szlif tworzy symetryczne ostrze o całkowitym kącie 19°.
Długość: | 290, 330, 370 mm |
---|---|
Długość ostrza: | 160, 200, 240 mm |
Wykonanie: | Gyutoh |
Materiał: | Stal |