Gastrozona.pl Naczynia Urządzenia elektryczne Krajalnice do warzyw i sera Wydajne krajalnice do warzyw

Krajalnica do warzyw CL 55 E KOMPLET – stanowisko robocze
Krajalnica do warzyw CL 55 E KOMPLET stacja robocza od francuskiego producenta ROBOT COUPE.
Przeznaczony do dużych gastronomicznych działalności, dużych stołówek, produkcji delikatesów i innych gastronomicznych operacji z wymogiem jakościowego i wydajnego przetwarzania warzyw z maks. dzienna wydajność 1000 porcji.
Przetwarza surowe warzywa, owoce oraz na specjalnych dyskach orzechy, parmezan, bułkę tartą, czekoladę, ziemniaki, chrzan i marchew.
Kod produktu | ATF-2287W |
---|---|
Marka | ROBOT COUPE s.n.c. |
Krajalnica do warzyw CL 55 E KOMPLET stacja robocza od francuskiego producenta ROBOT COUPE.
- przeznaczony do dużych gastronomicznych działalności, dużych stołówek, produkcji delikatesów i innych gastronomicznych operacji z wymogiem jakościowego i wydajnego przetwarzania warzyw z maks. dzienna wydajność 1000 porcji
- przetwarza surowe warzywa, owoce oraz na specjalnych dyskach orzechy, parmezan, bułkę tartą, czekoladę, ziemniaki, chrzan i marchew
- możliwość krojenia w kostkę i frytki
- wytrzymała konstrukcja i wydajny silnik indukcyjny do intensywnego użytku.
- łatwe czyszczenie i długa żywotność
BLOK SILNIKOWY
- silnik indukcyjny
- silnik asynchroniczny do profesjonalnego użytku, gwarantujący dłuższą żywotność i niezawodność maszyny; cicha praca silnika bez jakichkolwiek wibracji, silnik nie wymaga żadnej konserwacji
- nierdzewny wał
- magnetyczny system bezpieczeństwa, w którym hamulec silnika zatrzymuje urządzenie po uniesieniu dźwigni dociskowej
- automatyczny restart
- obudowa bloku silnikowego jest nierdzewna
- 2 regulacje prędkości
AUTOMATYCZNA GŁOWICA GWINTUJĄCA
- plasterkuje, falbankuje, ściera, sieka, kroi w kostkę, frytkuje.
- wydajność zależy od rodzaju krojonych warzyw i typu używanego dysku do przetwarzania.
- automatyczna nierdzewna głowica tnąca:
- odpowiednia do plasterkowania delikatnych produktów (grzyby), plasterkowania gotowanych ziemniaków, ścierania marchewki, ziemniaków i twardszych warzyw, krojenia ziemniaków, selera, pomidorów itd., możliwe jest użycie dysków do frytek
- duży otwór wsadowy zapewnia jakość cięcia dla dużych ilości przetwarzanych warzyw
MECHANICZNA GŁOWICA GWINTUJĄCA z dźwignią dociskową
- całkowicie metalowa konstrukcja
- demontowana pokrywa z okrągłym dużym wsadem i zintegrowanym rurą:
- 1× okrągły otwór napełniający o powierzchni 227 cm2, pojemność wsadu 4,4 l - odpowiedni do plasterkowania, ścierania lub krojenia w kostkę dużych surowców jak kapusta, seler, sałata
- 1× otwór rurowy o średnicy 59 mm rura używana do nieprzerwanego krojenia długich lub delikatnych rodzajów warzyw lub owoców (ogórki, cukinia, rzodkiewka, banany itd.)
- dźwignia z wzmocnieniem ruchu ułatwia obsługę i zwiększa wydajność
Podstawowe wyposażenie:
- blok silnikowy
- automatyczna głowica gwintująca
- metalowa mechaniczna głowica gwintująca z dźwignią dociskową
- nasadka do puree ziemniaczanego siatka z oczkami 3 mm w tym talerz wyrzucający
- nierdzewny wózek na 2× GN 1/1, dostarczany z GN
- nierdzewny wózek na GN 1/1 i blok silnikowy, dostarczany bez GN
- zestaw dysków MultiCut16 w tym uchwyt na dyski i czyszczak do krojarek w kostkę
- stycznik Exactitube (do krojenia drobnych owoców i warzyw 2 w 1)
- szczotka do wału silnika
Opcjonalne akcesoria:
- głowica z 4 prostymi rurami napełniającymi (29161)
- głowica z 1 prostą i 1 skośną rurą (28155)
- nasadki do puree ziemniaczanego siatka z oczkami 6 mm w tym talerz wyrzucający (28210)
- wózek mobilny do przechowywania akcesoriów (49132)
- pokrywa ochronna dysku z tworzywa sztucznego (39726)
- narzędzie do czyszczenia krojarek w kostkę (29246)
Dyski, które nie są częścią urządzenia, należy zamówić osobno.
Wybór do 50 dysków.