Gastrozona.pl Naczynia Urządzenia elektryczne Krajalnice do warzyw i sera Średnie krajalnice do warzyw

Krajalnica do warzyw CL 52 E, 230 V
Krajalnica do warzyw CL 52 E od francuskiego producenta ROBOT COUPE.
Przeznaczony dla średnich gastronomicznych jednostek z wymaganiami na jakość i wydajność przetwarzania warzyw.
Odpowiedni dla barów szybkiej obsługi, bistr, stołówek szkolnych, delikatesów, restauracji i pizzerii z maks. dzienną pojemnością do 600 porcji.
Zaletą tego modelu jest wydajna duża głowica wsypowa z nowym ergonomicznym rozwiązaniem dźwigni dociskowej.
Kod produktu | ATF-24490 |
---|---|
Marka | ROBOT COUPE s.n.c. |
Krajalnica do warzyw CL 52 E od francuskiego producenta ROBOT COUPE.
- przeznaczony dla średnich gastronomicznych jednostek z wymaganiami na jakość i wydajność przetwarzania warzyw
- odpowiedni dla barów szybkiej obsługi, bistr, stołówek szkolnych, delikatesów, restauracji i pizzerii z maks. dzienną pojemnością do 600 porcji
- zaletą tego modelu jest wydajna duża głowica wsypowa z nowym ergonomicznym rozwiązaniem dźwigni dociskowej
- przetwarza surowe warzywa, owoce oraz na specjalnych dyskach orzechy, parmezan, bułkę tartą, czekoladę, ziemniaki, chrzan i marchew
- można kroić w kostkę i frytki
BLOK SILNIKOWY
- silnik indukcyjny
- silnik asynchroniczny do profesjonalnego użytku zapewniający dłuższą żywotność i niezawodność maszyny; cicha praca silnika bez jakichkolwiek wibracji, silnik nie wymaga żadnej konserwacji
- wał ze stali nierdzewnej
- magnetyczny system bezpieczeństwa, który zatrzymuje urządzenie w przypadku otwarcia pokrywy lub podniesienia dźwigni dociskowej
- automatyczny restart
- obudowa bloku silnikowego wykonana z nierdzewnej stali
- jedna regulacja prędkości
- bardzo wydajny do intensywnego użytkowania
GŁOWICA GWINTUJĄCA
- plasterkuje, falownie, trze, kroi w paseczki, kroi w kostkę, frytkuje
- w całości metalowa konstrukcja
- odczepiana pokrywa z dużą kulistą komorą wsadową i zintegrowanym tubusem:
- 1× okrągły otwór do napełniania o powierzchni 227 cm2 i średnicy 175 mm, objętość komory 4,4 l pozwala pomieścić do 15 pomidorów lub całą główkę kapusty
- 1× otwór rurkowy o średnicy 59 mm ułatwiający przetwarzanie warzyw z wykorzystaniem specjalnego tłok Exactitube: 2 w 1 a) średnica 58, który umożliwia obróbkę delikatnych warzyw oraz warzyw o wydłużonym kształcie (np. marchew, ogórki, grzyby itd.), równomierne cięcie. b) średnica 39 mm, która umożliwia krojenie drobnych owoców lub warzyw jak: papryka, kiszone ogórki, twarde wędliny, szparagi, młoda cebula, banany, truskawki i winogrona
- dźwignia z wspomaganiem ruchu ułatwia obsługę i zwiększa wydajność
- szybkie i efektywne czyszczenie dzięki łatwo odczepianej pokrywie obieracza
Podstawowe wyposażenie:
- wyrzutowy talerz
- tłok Exactitube (do krojenia drobnych owoców i warzyw 2 w 1)
- ramię wyrzucające (do kapusty)
- narzędzie do czyszczenia kostkowników D-Clean Kit
- szczotka do wału silnika
Zalecany zestaw dysków:
- 1985 W zestaw 6 dysków: krojacz 2 i 4 mm, tarka 1,5 mm, kroi w paseczki 4×4 mm, kroić w kostkę 14×14×14 mm (2 dyski krojacz + kratka)
Opcjonalne akcesoria:
- osłona dysku z tworzywa sztucznego
- mini pojemniki
- adapter do puree ziemniaczanego (kratka z oczkami O 3 mm włącznie z dyskiem wyrzucającym)
- adapter do puree ziemniaczanego (kratka z oczkami O 6 mm włącznie z dyskiem wyrzucającym)
Dyski nie są częścią urządzenia i należy je zamówić osobno.
Do wyboru maksymalnie 50 dysków.