Gastrozona.pl Naczynia Urządzenia elektryczne Krajalnice do warzyw i sera Średnie krajalnice do warzyw

Krajalnica do warzyw CL 50 E, 230V
Krajalnica do warzyw CL 50 E od francuskiego producenta ROBOT COUPE.
Przeznaczony do średnich gastronomicznych operacji z wymaganiami na jakościowe i wydajne przetwarzanie warzyw.
Odpowiedni do szybkich przekąsek, bistr, stołówek, delikatesów, restauracji i pizzerii z maks. dzienną pojemnością do 300 porcji.
Przetwarza surowe warzywa, owoce oraz na specjalnych dyskach orzechy, parmezan, bułkę tartą, czekoladę, ziemniaki, chrzan i marchew.
Możliwość krojenia w kostkę i na frytki.
Kod produktu | ATF-24446 |
---|---|
Marka | ROBOT COUPE s.n.c. |
Krajalnica do warzyw CL 50 E od francuskiego producenta ROBOT COUPE.
- przeznaczony do średnich gastronomicznych operacji z wymaganiami na jakościowe i wydajne przetwarzanie warzyw
- odpowiedni do szybkich przekąsek, bistr, stołówek, delikatesów, restauracji i pizzerii z maks. dzienną pojemnością do 300 porcji
- przetwarza surowe warzywa, owoce oraz na specjalnych dyskach orzechy, parmezan, bułkę tartą, czekoladę, ziemniaki, chrzan i marchew
- możliwość krojenia w kostkę i na frytki
BLOK SILNIKA
- silnik indukcyjny
- asynchroniczny silnik do zastosowań profesjonalnych zapewniający dłuższą żywotność i niezawodność urządzenia; cicha praca silnika bez wibracji, silnik nie wymaga żadnej konserwacji
- stalowy wał
- magnetyczny system bezpieczeństwa, w którym hamulec silnika zatrzymuje urządzenie przy otwarciu pokrywy lub podniesieniu dźwigni dociskowej
- automatyczny restart
- pokrywa bloku silnika z materiału kompozytowego
- jedna regulacja prędkości
GŁOWICA GWINTUJĄCA kroi, faluje, sieka, szatkować, kroi w kostkę, kroi w frytki.
- w pełni metalowa konstrukcja
- wyjmowana pokrywa z 2 otworami wsypowymi:
- 1× duży otwór w kształcie nerki o powierzchni 139 cm2, pojemność leja 2,2 l przeznaczony do krojenia większych kawałków warzyw jak kapusta głowiasta i seler, w jednym działaniu można przetworzyć do 10 pomidorów
- 1× otwór rurkowy o średnicy 58 mm umożliwia przetwarzanie delikatnych warzyw i warzyw w podłużnym kształcie (np. marchew, ogórki, grzyby itp.), z niezwykłą precyzją krojenia
- 1× tłok Exactitube o średnicy 39 mm do krojenia drobnych owoców takich jak papryczki, piklowane ogórki, suche kiełbasy, szparagi, młoda cebula, banany, truskawki, winogrona
Podstawowe wyposażenie:
- narzędzie do czyszczenia kostkarek D-CLEAN Kit (29246)
- pręt dociskowy do drobnych owoców i warzyw (49212)
Zalecany zestaw dysków:
- 1985 W zestaw 6 dysków: siekacz 2 i 4 mm, tarki 1,5 mm, szatkownik 4×4 mm, kostkarka 14×14×14 mm (2 dyski siekacz + siatka)
Opcjonalne akcesoria:
- pokrywa dysku z tworzywa ochronnego - (39726)
- mała miska (do przetwarzania małej ilości np. pomidorów) - (39716)
- EasyStacker (do idealnie ułożonych plasterków pomidorów) - (49332)
- EasyLoader (idealna pozycja ziemniaków do krojenia długich frytek) - (49323)
- nakładka do przygotowania purée ziemniaczanego z lejkiem (specjalna siatka z oczkami O 3 mm, wylotowy dysk, lejków) - (28207)
- nakładka do przygotowania purée ziemniaczanego z lejkiem (specjalna siatka z oczkami O 6 mm, wylotowy dysk, lejków) - (28209)
Dyski nie są częścią urządzenia i należy je zamawiać osobno.
Do wyboru aż 53 dysków.