Gastrozona.pl Naczynia Urządzenia elektryczne Krajalnice do warzyw i sera Średnie krajalnice do warzyw

Krajalnica do warzyw CL 50 E, 230V
Krajalnica do warzyw CL 50 E od francuskiego producenta ROBOT COUPE.
Przeznaczony do średniej wielkości gastronomii z wymaganiami dotyczącymi jakościowego i wydajnego przetwarzania warzyw.
Odpowiedni dla szybkiej obsługi, bistr, stołówek szkolnych, delikatesów, restauracji i pizzerii z maksymalną dzienną pojemnością do 300 porcji.
Przetwarza surowe warzywa, owoce oraz na specjalnych dyskach orzechy, parmezan, bułkę tartą, czekoladę, ziemniaki, chrzan i marchew.
Można kroić w kostkę i frytki.
Kod produktu | ATF-24440 |
---|---|
Marka | ROBOT COUPE s.n.c. |
Krajalnica do warzyw CL 50 E od francuskiego producenta ROBOT COUPE.
- przeznaczony do średniej wielkości gastronomii z wymaganiami dotyczącymi jakościowego i wydajnego przetwarzania warzyw
- odpowiedni dla szybkiej obsługi, bistr, stołówek szkolnych, delikatesów, restauracji i pizzerii z maksymalną dzienną pojemnością do 300 porcji
- przetwarza surowe warzywa, owoce oraz na specjalnych dyskach orzechy, parmezan, bułkę tartą, czekoladę, ziemniaki, chrzan i marchew
- można kroić w kostkę i frytki
BLOK SILNIKA
- silnik indukcyjny
- silnik asynchroniczny do użycia profesjonalnego, gwarantujący dłuższą żywotność i niezawodność urządzenia; cicha praca silnika bez jakichkolwiek wibracji, silnik nie wymaga żadnej konserwacji
- nierdzewny wałek
- magnetyczny system bezpieczeństwa, w którym hamulec silnika zatrzymuje urządzenie przy otwarciu pokrywy lub podniesieniu dźwigni dociskowej
- automatyczny restart
- obudowa bloku silnika wykonana jest z materiału kompozytowego
- jedna regulacja prędkości
GŁOWA GWINTUJĄCA
- krojenie w plastry, falowanie, tarcie, cięcie w paseczki, krojenie w kostkę, frytki
- w pełni metalowa konstrukcja, zdejmowana pokrywa z 2 otworami wsadowymi:
- 1× duży otwór w kształcie nerki o powierzchni 139 cm2, objętość zasobnika 2,2 l przeznaczony do krojenia większych kawałków warzyw
- 1× otwór rurkowy o średnicy 58 mm pozwala na przetwarzanie delikatnych warzyw i warzyw o podłużnym kształcie (np. marchew, ogórki, grzyby itd.), jednorodny przekrój
- 1× tłok do drobnych owoców i warzyw Exactitube o średnicy 39 mm do krojenia drobnych owoców, takich jak papryczki, kiszone ogórki, suszone kiełbasy, szparagi, wczesna cebula, banany, truskawki, winogrona
Podstawowe wyposażenie:
- tarcza wyrzucająca (102690S)
- narzędzie do czyszczenia krojników D-CLEAN Kit (29246)
- tłok do drobnych owoców i warzyw Exactitube (49212)
Zalecany zestaw dysków:
- 1985 W zestaw 6 dysków: krajalnica 2 i 4 mm, tarka 1,5 mm, krojnik w paski 4×4 mm, krojnik w kostkę 14×14×14 mm (2 dyski: krajalnica + siatka)
Opcjonalne akcesoria:
- osłona tarczy ochronnej - (39726)
- mała miska (do przetwarzania małych ilości, np. pomidorów) - (39716)
- EasyStacker (do perfekcyjnie ułożonych plastrów pomidorów) - (49332)
- nasadka do przygotowywania puree ziemniaczanego w tym. zasobnik (spec. siatka 3 mm, tarcza wyrzucająca, nasadka zasypowa) - (28207)
- nasadka do przygotowywania puree ziemniaczanego w tym. zasobnik (spec. siatka 6 mm, tarcza wyrzucająca, nasadka zasypowa) - (28209)
Dyski nie są częścią urządzenia i muszą być zamawiane osobno.
Do wyboru do 50 dysków.