Gastrozona.pl Naczynia Urządzenia elektryczne Krajalnice do warzyw i sera Średnie krajalnice do warzyw

Krajalnica do warzyw CL 50 E ULTRA, 230V
Krajalnica do warzyw CL 50 Ultra od francuskiego producenta ROBOT COUPE.
Przeznaczona do średnich gastronomicznych jednostek z wymaganiami co do jakości i wydajnego przetwarzania warzyw.
Odpowiednia do fast foodów, bistr, szkolnych stołówek, delikatesów, restauracji i pizzerii z maks. dzienną pojemnością do 300 porcji.
Przetwarza surowe warzywa, owoce oraz na specjalnych dyskach orzechy, parmezan, bułkę tartą, czekoladę, ziemniaki, chrzan i marchew.
Możliwość krojenia w kostkę i frytki.
Kod produktu | ATF-24465 |
---|---|
Marka | ROBOT COUPE s.n.c. |
Krajalnica do warzyw CL 50 Ultra od francuskiego producenta ROBOT COUPE.
- przeznaczona do średnich gastronomicznych jednostek z wymaganiami co do jakości i wydajnego przetwarzania warzyw
- odpowiednia do fast foodów, bistr, szkolnych stołówek, delikatesów, restauracji i pizzerii z maks. dzienną pojemnością do 300 porcji
- przetwarza surowe warzywa, owoce oraz na specjalnych dyskach orzechy, parmezan, bułkę tartą, czekoladę, ziemniaki, chrzan i marchew
- możliwość krojenia w kostkę i frytki
BLOK SILNIKA
- silnik indukcyjny
- silnik asynchroniczny do profesjonalnego użytku, gwarantujący dłuższą żywotność i niezawodność maszyny; cicha praca silnika bez jakichkolwiek wibracji, silnik nie wymaga żadnej konserwacji
- wał ze stali nierdzewnej
- magnetyczny system bezpieczeństwa, w którym hamulec silnika zatrzymuje urządzenie przy otwarciu pokrywy lub podniesieniu dźwigni dociskowej
- automatyczny restart
- pokrywa bloku silnika jest całkowicie ze stali nierdzewnej
- jedna regulacja prędkości
GŁOWICA GWINTUJĄCA
- kroi plastry, wiórki, trze, kroi na nitki, w kostkę, frytki
- wykonanie całkowicie metalowe
- zdejmowana pokrywa z 2 otworami podawczymi:
- 1× duży otwór w kształcie nerki o powierzchni 139 cm2, objętość podajnika 2,2 l przeznaczony do krojenia większych kawałków warzyw, takich jak kapusta głowiasta i seler, w jednym kroku można przetworzyć do 10 pomidorów
- 1× otwór rurkowy o średnicy 58 mm umożliwia przetwarzanie delikatnych warzyw i warzyw o podłużnym kształcie (np. marchew, ogórki, grzyby itp.), z wyjątkową precyzją krojenia
- 1× tłoczek Exactitube o średnicy 39 mm do krojenia małych owoców, takich jak papryczki, ogórki konserwowe, suche salami, szparagi, wczesna cebulka, banany, truskawki, winogrona
Standardowe wyposażenie:
- narzędzie do czyszczenia krajalnic D-CLEAN Kit (29246)
- tłok do małych owoców i warzyw (49212)
Zalecany zestaw dysków:
- 1985 W zestaw 6 dysków: krajalnica 2 i 4 mm, tarka 1,5 mm, krojnik 4×4 mm, kostkarka 14×14×14 mm (2 dyski krajalnica + siatka)
Opcjonalne akcesoria:
- osłona dysku z tworzywa - (39726)
- mała miska (do przetwarzania małych ilości, np. pomidorów) - (39716)
- EasyStacker (do idealnie ułożonych plastrów pomidorów) - (49332)
- EasyLoader (idealna pozycja ziemniaków do krojenia długich frytek) - (49323)
- nakładka do przygotowania puree ziemniaczanego w tym. podajnik (spec. siatka z oczkami O 3 mm, dysk wydalający, nakładka podająca) - (28207)
- nakładka do przygotowania puree ziemniaczanego w tym. podajnik (spec. siatka z oczkami O 6 mm, dysk wydalający, nakładka podająca) - (28209)
Dyski nie są częścią urządzenia i muszą być zamawiane oddzielnie.
Do wyboru aż 50 dysków.