
Blixer 45 A, 2 prędkości
Stołowy BLIXER 45 od francuskiego producenta ROBOT COUPE.
Odpowiedni do przygotowania papkowatych potraw w szpitalach, domach dziecka, placówkach wsparcia dziennego, żłobkach z maks. dzienną pojemnością do 1000 porcji.
Kod produktu | ATF-53341 |
---|---|
Marka | ROBOT COUPE s.n.c. |
Stołowy BLIXER 45 od francuskiego producenta ROBOT COUPE.
Odpowiedni do przygotowania papkowatych potraw w szpitalach, domach dziecka, placówkach wsparcia dziennego, żłobkach z maks. dzienną pojemnością do 1000 porcji.
Specjalny typ robota kuchennego, który łączy funkcję miksera i robota kuchennego i umożliwia:
- dzięki specjalnemu nożowi i łopatce pokrywy oraz pojemnika doskonałe rozdrobnienie składników,
- łatwe przygotowanie miksowanych potraw z surowych lub gotowanych składników w formie płynnej, półpłynnej i papkowatej,
- realizację potraw o zmienionej strukturze podawanych indywidualnie w placówkach medycznych,
- przygotowanie przekąsek, przystawek, deserów, ubitych kremów, emulsji oraz specjalności.
BLOK SILNIKOWY
- silnik indukcyjny
- silnik asynchroniczny do profesjonalnego użytku, gwarantujący dłuższą żywotność i niezawodność maszyny; cicha praca silnika bez jakichkolwiek wibracji, silnik nie wymaga żadnej konserwacji,
- stalowa wał,
- magnetyczny system bezpieczeństwa, zapewniający zatrzymanie lub uniemożliwienie uruchomienia blixera w przypadku niewłaściwego złożenia urządzenia lub w momencie otwarcia pokrywy,
- 2 regulacje prędkości.
- Przycisk pulsacyjny dla lepszej kontroli konsystencji i większej precyzji obróbki.
- Panel sterujący z cyfrowym timerem.
- 3 wysuwane kółka.
- Osłona bloku silnikowego jest stalowa.
POJEMNIK BLIXERA
- Wyjmowany pojemnik ze stali nierdzewnej z ergonomiczną rączką.
- Urządzenie do szorowania złożone z szpatułki pokrywy i szpatułki pojemnika, łatwe do demontażu.
- Przezroczysta pokrywa z poliwęglanu wyposażona w uchwyt i otwór umożliwiający dodawanie dodatkowych składników w trakcie siekania.
Standardowe wyposażenie:
- stalowy pojemnik,
- urządzenie do szorowania pokrywy i naczynia,
- nóż z drobnym ząbkowaniem umożliwiający doskonałe zmiksowanie surowych lub gotowanych składników aż do papkowatej konsystencji
Można zamówić dodatkowo:
- nóż z drobnym ząbkowaniem (2 ostrza)