
Niszczarka(rozdrabniacz) do odpadów kuchennych Waste King Commercial 3000
Niszczarka odpadów kuchennych Waste King Commercial 3000 3 KM (2240 W) jest ideálna do dużych hoteli, szpitali, zakładów przygotowywania żywności i innych miejsc, w których potrzebne jest przetwarzanie dużych ilości...
Kod produktu | 8596220005908 |
---|---|
Marka | Waste King |
Rozdrabniacz odpadów kuchennych Waste King Commercial 3000 3 KM (2240 W) jest idealny do dużych hoteli, szpitali, zakładów przygotowywania żywności i innych miejsc, w których potrzebne są duże ilości odpadów (do 4000 posiłków w godzinach szczytu). Kruszarka przystosowana jest do pracy ciągłej (24h).
Korzystając z rozdrabniacza gastronomicznego WKC 3000, ekologicznie pozbywasz się odpadów organicznych bezpośrednio w miejscu ich powstania, eliminując w ten sposób występowanie zapachów, szkodników i zmniejszając koszty odbioru odpadów. Noże ze stali nierdzewnej z łatwością radzą sobie z twardymi lub stałymi odpadami, takimi jak mięso, kolby kukurydzy, kości i tym podobne. Ostrza kruszarki kołyszą się, co zapobiega zakleszczaniu się kruszarki.
Komercyjne niszczarki do odpadów kuchennych Waste King istnieją na rynku od ponad 50 lat. Urządzenie wyposażone jest w zabezpieczenie przeciwzwarciowe i przeciążeniowe za pomocą resetowalnego bezpiecznika termicznego. Najwyższa jakość wykonania i wysokiej jakości materiały gwarantują długą żywotność kruszarki.
Podłączenie utylizatora odpadów kuchennych do zlewu wykonane jest z materiału tłumiącego hałas i wibracje. Kruszarka posiada 3 nogi o regulowanej wysokości, jest wolnostojąca. Konieczne jest zapewnienie dopływu wody do dysz płuczących kruszarki. Kruszarka uruchamiana jest za pomocą przełącznika kołyskowego lub przełącznika pneumatycznego, w zależności od rodzaju instalacji. Przełącznik i adapter do podłączenia do zlewu nie wchodzą w skład opakowania i należy je zamówić osobno. Waste King 3000 jest dostępny w wersji 3-fazowej.
Jak działa niszczarka śmieci
Obsługa niszczarki jest prosta i może być wykonana przez każdego po krótkim zapoznaniu się z obsługą. Wystarczy odkręcić wodę, włączyć niszczarkę i zacząć wrzucać do niej wszystkie odpady organiczne z kuchni. Najpierw resztki kuchenne są rozdrabniane za pomocą talerza obrotowego i pierścienia kruszącego. Po zgrubnym kruszeniu do gry wchodzą ostrza ze stali nierdzewnej ukryte pod tarczą kruszącą. Dzięki temu profesjonalne rozdrabniacze poradzą sobie również z przetwarzaniem odpadów włóknistych, takich jak surowe mięso czy kolby kukurydzy. Pozostałości organiczne są sproszkowane na cząstki wielkości ziarna ryżu, a następnie spływają do kanalizacji.
Zaprojektowany do użytku profesjonalnego
W porównaniu z konwencjonalnymi niszczarkami domowymi, niszczarki komercyjne mają bardziej wytrzymałą konstrukcję. Stosowane są niezawodne silniki indukcyjne z samochłodzeniem. Komory kruszenia tych niszczarek są bardziej przestronne, co zapewnia wygodne użytkowanie i rozdrabnianie większych ilości odpadów kuchennych jednocześnie.
Ostrza żeliwne z ostrzami z wolframu z węglików spiekanych
Rozdrabniacze odpadów kuchennych Waste King mają opatentowane ostrza wahadłowe, które minimalizują możliwość utknięcia niszczarki w twardym materiale, takim jak kości. Dzięki temu niszczarki Waste King nie muszą być wyposażone w przycisk cofania. W przypadku zacięcia ostrza są po prostu odchylane, a następnie wraca na swoje miejsce.
Precyzyjne wykonanie i użyte materiały
Profesjonalne niszczarki do odpadów kuchennych Waste King zostały zaprojektowane i wyprodukowane z naciskiem na długowieczność. Tarcza obrotowa wykonana jest ze stali nierdzewnej, a pierścień kruszący z hartowanego żeliwa. Łopatki wahadłowe wykonane są z żeliwa w połączeniu z ostrzami wolframowymi z węglików spiekanych, które charakteryzują się wysoką twardością, zwiększają również wydajność kruszenia i ogólną żywotność urządzenia. Ostrza podcinające wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Żeliwny korpus kruszarki jest pokryty srebrnym lakierem.
Cicha i bezpieczna praca
Niszczarka jest podłączona do zlewu za pomocą gumowego blatu. W ten sposób drgania są tłumione, a podczas użytkowania następuje ogólna redukcja hałasu. Wbudowany mankiet zapobiega rozpryskiwaniu się wody podczas użytkowania. Rozdrabniacze wyposażone są w zabezpieczenie przeciwzwarciowe oraz odwracalny bezpiecznik termiczny chroniący silnik przed ewentualnym przeciążeniem.
O marce Waste King
ANAHEIM MANUFACTURING COMPANY - AMC Mfg. USA projektuje i produkuje rozdrabniacze Waste King od 1957 roku. Od ponad 50 lat opracowuje szereg nowych, innowacyjnych, opatentowanych rozwiązań. Dzięki swoim właściwościom niszczarki Waste King stały się wzorem dla innych rozdrabniaczy z Chin i innych krajów. Jest jednak tylko jeden niedościgniony oryginał.
NUTA:
Podłączenie musi być wykonane przez osobę posiadającą kompetencje zawodowe do wykonywania czynności na energii elektrycznej. sprzęt zgodnie z dekretem nr: 50/1978 Dz. U. lub nowo (od 1.7.2022) zgodnie z rozporządzeniem rządu nr: 194/2022 Dz.U., w tym wydanie protokołu instalacji lub raportu z inspekcji.
Podłączenie elektryczne zależy od sposobu sterowania i podłączenia do istniejącej instalacji elektrycznej.
Sterowanie włączeniem może być również obsługiwane za pomocą przełącznika pneumatycznego bezpośrednio ze stołu, ale z opcją głównego wyłącznika bezpieczeństwa w pobliżu.
Gdy niszczarka jest włączona, dopływ wody musi być zawsze dostarczany w tym samym czasie, najlepiej automatycznie za pomocą zaworu elektromagnetycznego. Eksploatacja bez wody jest niedopuszczalna, istnieje ryzyko uszkodzenia uszczelek.
Podczas montażu i obsługi należy zawsze postępować zgodnie z instrukcjami zawartymi w dostarczonych instrukcjach i zasadach obsługi.
Cała dokumentacja jest dostępna do pobrania dla każdego modelu kruszarki.
Zawartość Paczki:
- Instrukcje
- Zasady eksploatacji
Parametry:
Model | Waste King Commercial 3000-3 |
Zastosowanie | Branża gastronomiczna |
Sposób mocowania - montaż | Nogi o regulowanej wysokości i szyjka zlewozmywaka z kołnierzem TM Ø 15 cm, system montażowy SM Ø 9 cm lub komora przelotowa Ø 30, 38, 46 cm do stołu. |
Materiał powierzchni - skorupy | |
Obróbka powierzchni - kolorystyka | Srebrny lakier |
System spustowy | W zależności od instalacji (wyłącznik ciśnieniowy, przycisk, przełącznik kołyskowy itp.) |
Średnica otworu komorowego | Ø 15,2 cm |
Segmenty kruszące | Łopatki żeliwne z ostrzami z wolframu z węglików spiekanych |
Pierścień kruszący | Żeliwo hartowane |
Łożyska | Bezobsługowe, kulkowe, zamknięte w obudowie |
Ochronny mankiet amortyzujący | Wbudowany, gumowy z lamelami |
Otwór zlewu | Ø 15 cm |
Możliwość uruchomienia | Ciągłe 24 godziny |
Zdolność do operacji gastronomicznych | Do 4000 posiłków |
Napięcie wejściowe | 208-220/440 V |
Częstotliwość | 50/60 Hz |
Moc | 3 KM (2240 W) |
Bieżący pobór | 7 / 3.5 A |
Typ silnika | Silnik indukcyjny chłodzony samoczynnie |
Prędkość obrotowa silnika | 1450 / 1725 obr. min. |
Bezpiecznik resetowalny termicznie | Tak, zresetuj za pomocą przycisku |
Zabezpieczenie przeciwzwarciowe | TAK |
Klasa el. ochrona | I. (przewód ochronny) |
Wymiary urządzenia | 654-724 x 496 x 496 mm |
Waga urządzenia | 86 kg |
Sposób pakowania | Folia ochronna, opakowanie styropianowe, pudełko kartonowe |
Płyta obrotowa | Stal nierdzewna |
Średnica rury odpływowej | Zalecane minimum 50 mm |
Gwarancja | 2 |
Kod produktu TARIC | 85098000 |
Waga z opakowaniem (kg) | 89 |
Szerokość paczki | 59 |
Wysokość paczki | 69 |
Głębokość pakowania | 59 |
Materiał mankietu | Guma |
Moc silnika (W) | 2240 |
Średnica wewnętrznego otworu mankietu | Ø 15,5 cm |
Średnica elementu łączącego z mankietem | Ø 15,8 - 16 cm (rura wylotowa zlewozmywaka/komory/stożka) |