
Niszczarka(rozdrabniacz) do odpadów kuchennych Waste King Commercial 1000
Waste King Commercial 1000 jest idealny do obsługi normalnych ilości odpadów z przygotowania i utylizacji resztek kuchennych do 1500 posiłków w godzinach szczytu. Ten utylizator odpadów kuchennych...
Kod produktu | 8596220005861 |
---|---|
Marka | Waste King |
Waste King Commercial 1000 jest idealny do obsługi normalnych ilości odpadów z przygotowania i utylizacji resztek kuchennych do 1500 posiłków w godzinach szczytu. Ta niszczarka odpadów kuchennych o mocy 1 KM (745 W) nadaje się do małych i średnich restauracji, szkół lub szpitali. Urządzenie przystosowane jest do pracy ciągłej (24 godziny).
Rozdrabniacz poradzi sobie ze wszystkimi odpadami organicznymi z kuchni w sposób przyjazny dla środowiska. Możesz się go łatwo pozbyć w strefie zlewu. Nie musisz go przechowywać, co eliminuje zapachy i pojawianie się szkodników. Dodatkowo zaoszczędzisz na wywozie odpadów. Dzięki ostrzom ze stali nierdzewnej rozdrabniacz WPC 1000 może również przetwarzać odpady włókniste i stałe: kolby kukurydzy, surowe mięso, ścięgna, kości i tym podobne.
Wysokiej jakości materiały i najwyższa jakość wykonania gwarantują niszczarki do odpadów kuchennych Waste King z ponad 50-letnią tradycją, wysoką odporność i trwałość.
Niszczarkę Waste King 1000 montuje się, zawieszając ją pod zlewem. Podłączenie wody bezpośrednio do kruszarki w celu przepłukania komory kruszenia jest opcjonalne. Niszczarka uruchamiana jest za pomocą przycisku lub przełącznika kołyskowego, w zależności od instalacji. WKC 1000 można podłączyć zarówno do wersji jedno-, jak i 3-fazowej. Uchwyt do podłączenia niszczarki do zlewu i przycisk nie wchodzą w skład opakowania i należy je zamówić osobno.
Jak działa niszczarka śmieci
Obsługa niszczarki jest prosta i może być wykonana przez każdego po krótkim zapoznaniu się z obsługą. Wystarczy odkręcić wodę, włączyć niszczarkę i zacząć wrzucać do niej wszystkie odpady organiczne z kuchni. Najpierw resztki kuchenne są rozdrabniane za pomocą talerza obrotowego i pierścienia kruszącego. Po zgrubnym kruszeniu do gry wchodzą ostrza ze stali nierdzewnej ukryte pod tarczą kruszącą. Dzięki temu profesjonalne rozdrabniacze poradzą sobie również z przetwarzaniem odpadów włóknistych, takich jak surowe mięso czy kolby kukurydzy. Pozostałości organiczne są sproszkowane na cząstki wielkości ziarna ryżu, a następnie spływają do kanalizacji.
Zaprojektowany do użytku profesjonalnego
W porównaniu z konwencjonalnymi niszczarkami domowymi, niszczarki komercyjne mają bardziej wytrzymałą konstrukcję. Stosowane są niezawodne silniki indukcyjne z samochłodzeniem. Komory kruszenia tych niszczarek są bardziej przestronne, co zapewnia wygodne użytkowanie i rozdrabnianie większych ilości odpadów kuchennych jednocześnie.
Ostrza żeliwne z ostrzami z wolframu z węglików spiekanych
Rozdrabniacze odpadów kuchennych Waste King mają opatentowane ostrza wahadłowe, które minimalizują możliwość utknięcia niszczarki w twardym materiale, takim jak kości. Dzięki temu niszczarki Waste King nie muszą być wyposażone w przycisk cofania. W przypadku zacięcia ostrza są po prostu odchylane, a następnie wraca na swoje miejsce.
Precyzyjne wykonanie i użyte materiały
Profesjonalne niszczarki do odpadów kuchennych Waste King zostały zaprojektowane i wyprodukowane z naciskiem na długowieczność. Tarcza obrotowa wykonana jest ze stali nierdzewnej, a pierścień kruszący z hartowanego żeliwa. Łopatki wahadłowe wykonane są z żeliwa w połączeniu z ostrzami wolframowymi z węglików spiekanych, które charakteryzują się wysoką twardością, zwiększają również wydajność kruszenia i ogólną żywotność urządzenia. Ostrza podcinające wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Żeliwny korpus kruszarki jest pokryty srebrnym lakierem.
Cicha i bezpieczna praca
Niszczarka jest podłączona do zlewu za pomocą gumowego blatu. W ten sposób drgania są tłumione, a podczas użytkowania następuje ogólna redukcja hałasu. Wbudowany mankiet zapobiega rozpryskiwaniu się wody podczas użytkowania. Rozdrabniacze wyposażone są w zabezpieczenie przeciwzwarciowe oraz odwracalny bezpiecznik termiczny chroniący silnik przed ewentualnym przeciążeniem.
O marce Waste King
ANAHEIM MANUFACTURING COMPANY - AMC Mfg. USA projektuje i produkuje rozdrabniacze Waste King od 1957 roku. Od ponad 50 lat opracowuje szereg nowych, innowacyjnych, opatentowanych rozwiązań. Dzięki swoim właściwościom niszczarki Waste King stały się wzorem dla innych rozdrabniaczy z Chin i innych krajów. Jest jednak tylko jeden niedościgniony oryginał.
NUTA:
Podłączenie musi być wykonane przez osobę posiadającą kompetencje zawodowe do wykonywania czynności na energii elektrycznej. sprzęt zgodnie z dekretem nr: 50/1978 Dz. U. lub nowo (od 1.7.2022) zgodnie z rozporządzeniem rządu nr: 194/2022 Dz.U., w tym wydanie protokołu instalacji lub raportu z inspekcji.
Podłączenie elektryczne zależy od sposobu sterowania i podłączenia do istniejącej instalacji elektrycznej.
Sterowanie włączeniem może być również obsługiwane za pomocą przełącznika pneumatycznego bezpośrednio ze stołu, ale z opcją głównego wyłącznika bezpieczeństwa w pobliżu.
Gdy niszczarka jest włączona, dopływ wody musi być zawsze dostarczany w tym samym czasie, najlepiej automatycznie za pomocą zaworu elektromagnetycznego. Eksploatacja bez wody jest niedopuszczalna, istnieje ryzyko uszkodzenia uszczelek.
Podczas montażu i obsługi należy zawsze postępować zgodnie z instrukcjami zawartymi w dostarczonych instrukcjach i zasadach obsługi.
Cała dokumentacja jest dostępna do pobrania dla każdego modelu kruszarki.
Parametry:
Model | Waste King Commercial 1000 |
Zastosowanie | Branża gastronomiczna |
Gwarancja | 2 |
Sposób mocowania - montaż | Uchylne z szyjką zlewozmywaka z kołnierzem TM ø 15 cm, z systemem montażowym SM ø 9 cm |
Materiał powierzchni - skorupy | |
Obróbka powierzchni - kolorystyka | Srebrny lakier |
System spustowy | W zależności od instalacji (wyłącznik ciśnieniowy, przycisk, przełącznik kołyskowy itp.) |
Średnica otworu komorowego | Ø 12 cm |
Segmenty kruszące | Łopatki żeliwne z ostrzami z wolframu z węglików spiekanych |
Pierścień kruszący | Żeliwo hartowane |
Łożyska | Bezobsługowe, kulkowe, zamknięte w obudowie |
Ochronny mankiet amortyzujący | Wbudowany, gumowy z lamelami |
Otwór zlewu | Ø 15 cm |
Możliwość uruchomienia | Ciągłe 24 godziny |
Zdolność do operacji gastronomicznych | Do 1500 posiłków |
Napięcie wejściowe | 110-120 / 220-240 V |
Częstotliwość | 50/60 Hz |
Pobór | 1 500 W |
Moc | 1 KM (745 W) |
Bieżący pobór | 12 / 6 A |
Typ silnika | Silnik indukcyjny chłodzony samoczynnie |
Prędkość obrotowa silnika | 1450 / 1725 obr. min. |
Bezpiecznik resetowalny termicznie | Tak, zresetuj za pomocą przycisku |
Zabezpieczenie przeciwzwarciowe | TAK |
Klasa el. ochrona | I. (przewód ochronny) |
Wymiary urządzenia | 510 x227x227 mm (wys./szer./gł.) |
Waga urządzenia | 19 kg |
Wymiary opakowania | 555x310x310 mm (wys./szer./gł.) |
Sposób pakowania | Folia ochronna, opakowanie styropianowe, pudełko kartonowe |
Płyta obrotowa | Stal nierdzewna |
Średnica rury odpływowej | Zalecane minimum 50 mm |
Materiał szyjki | |
Kod produktu TARIC | 85098000 |
Waga z opakowaniem (kg) | 20 |
Szerokość paczki | 31 |
Wysokość paczki | 56 |
Głębokość pakowania | 31 |
Moc silnika (W) | 745 |
Materiał mankietu | Guma |